جاذبه های دیدنی برتر استانبول

استانبول بزرگ ترین شهر و مرکز اقتصادی کشور ترکیه است. این شهر با داشتن فرهنگ و تاریخ غنی توریستی ترین و محبوب ترین شهر ترکیه محسوب می شود. استانبول در دوران نوسنگی تاسیس شد اما امروزه تبدیل به شهری مدرن شده است. فرهنگ مردم استانبول برگرفته از فرهنگ اروپایی است. و خیلی از معماری های آن ها نیز تقلیدی از معماری اروپایی است. اما در کنار همه این ها تاریخ و بناهای تاریخی خود را به خوبی حفظ کرده ست. در این مطلب برخی از برترین جاذبه های دیدنی و گردشگری استانبول را به شما معرفی می کنیم.

کیز کولسی

کیز کولسی یک برج مراقبت قدیمی است. این برج در زبان ترکی به معنی « برج دوشیزه » است و دارای یک سکوی دیدبانی و رستوران می باشد. این برج حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد. به نوعی یکی از نمادهای شهر استانبول محسوب می شود.

میدان تقسیم استانبول

یه جورهایی می توان گفت میدان تقسیم قلب استانبول است. این میدان درست در مرکز شهر قرار دارد. اطراف آن توسط مغازه ها، رستوران ها، هتل ها و مکان های تاریخی احاطه شده است. همچنین میدان تقسیم از مهم ترین مکان های توریستی و حمل و نقل است. این میدان میزبان رویدادهای عمومی بزرگی چون اعتراضات، رژه و… است. میدان تقسیم یکی از تنها فضاهای سبز این منطقه به شمار می رود.

محله فنر و بالات استانبول

فنر و بالات از محله های شلوغ و قدیمی استانبول هستند. آن ها پر از ساختمان های رنگی و قدیمی زیبا، کلیسا و کنیسه های با شکوه اند و می توانید زمانی را به پیاده روی در خیابان های پر پیچ و خم و سنگ فرش شده فنر و بالات اختصاص دهید. این دو محله به دلیل محیط دلنشین و خیابان های دوست داشتنی شان در بین گردشگران بسیار محبوب است. این نواحی قبلا محل زندگی جمعیت زیادی از یهودیان و یونانی ها بود. علاوه بر بازدید از معماری های بی نظیر می توانید از رستوران ها و کافه های محلی عالی آن استفاده کنید. همچنین مغازه های خوبی برای خرید هدیه و سوغاتی آن اطراف است.

کاخ توپکاپی

یکی دیگر از جاذبه های دیدنی استانبول کاخ توپکاپی است. ترکیب تاریخ و مناظر خیره کننده شما را به وجد خواهد آورد. این کاخ به مدت چهار قرن محل اقامت سلاطین عثمانی بود. همچنین یکی از بزرگ ترین کاخ های جهان به شمار می آید. سلطان محمد دوم د رسال ۱۴۵۳ پس از فتح قسطنطنیه کار بر روی این کاخ را شروع کرد و تا زمان مرگش یعنی در سال ۱۴۸۱ در آن جا زندگی کرد. نهایتا در سال ۱۹۲۴ کاخ توپکاپی تبدیل به موزه شد. اکنون این کاخ مجموعه غنیی از آثار ارزشمند و تاریخیی چون هنر، چینی، جواهرات، نسخه های خطی و سایر گنجینه های امپراتوری عثمانی می باشد. در این کاخ محل نگهداری آثار مقدسی چون خرقه و شمشیر حضرت محمد(ص) هم هست.

کاخ توپکاپی در بهار

این کاخ دارای چهار حیاط اصلی و چندین ساختمان خارجی است که هر کدام به نوبه ای دیدنی و با شکوه هستند. حیاط اول به عنوان دادگاه جانیچرها شناخته می شود و جایی بود که سربازان نخبه در آنجا نگهبانی می دادند. حیاط دوم یک فضای بزرگ سرسبز است. درون این حیاط حرمسرای امپراتوری سابق و برج عدالت و همچنین یک بیمارستان و آشپزخانه جای دارد. حیاط سوم شامل خزانه و کتابخانه احمد سوم است. ورود به حیاط سوم قوانینی داشت و برای افراد خارجی ممنوع بود. حیاط چهارم به عنوان پناهگاه امپراتوری عمل می کرد. این ساختمان ها که به باغ لاله ها شهرت دارند با منبت کاری های مرواریدی لاکپشت و کاشی های نفیس آبی و سفید تزئین شده اند. از نکات برجسته دیگر معماری این حیاط می توان به پله های مرمری و استخر بازتابی اشاره کرد.

ایاصوفیه

این بنا یک شاهکار مهندسی رومی است. گنبد عظیم آن برای بیش از ۱۰۰۰ سال بزرگ ترین گنبد جهان بود. جالب است بدانید ایاصوفیه یک اصطلاح یونانی برای حکمت مقدس است و به عیسی مسیح اشاره دارد. این بنا بین سال های ۵۳۲ و ۵۳۷ ساخته شد و تا سال ۱۴۵۳ یک کلیسای جامع ارتدکس شرقی بود. و د ردهه ۱۲۰۰ به مدت ۶۰ سال به عنوان یک کلیسای جامع کاتولیک به کار می رفت. بعد ها در سال ۱۴۵۳ این عمارت توسط ترک های عثمانی قسطنطنیه به مسجد تغییر یافت. نهایتا در سال ۱۹۳۱ این ساختمان بسته شد و مثل خیلی بناهای تاریخی دیگر به موزه تغییر کاربری داد.

بازار بزرگ استانبول

اگر عاشق خرید هستید، به هیچ عنوان نباید بازدید از بازار بزرگ را از دست بدهید. وجود ۵۰۰۰ مغازه آن جا را به یک از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. با گشت و گذار در این بازار به اجناس خاصی مانند فرش های بی نظیر، گاشی های نقاشی شده با دست، جواهرات، پوشاک، عتیقه جات و… دسترسی خواهید داشت. می توان گفت یک از بهترین بازارهای استانبول برای خرید سوغاتی است. قدمت این بازار به سال ۱۴۶۱ باز می گردد.

کاخ دلمه باغچه

این کاخ به قدری زیبا و مجلل و با شکوه است که آن را با کاخ ورسای مقایسه می کنند. کاخ دلمه باغچه درخشان ترین کاخ ترکیه است. این کاخ در قرن نوزدهم با استفاده از ۱۴ تن ورق طلا بنا شد. معماری کاخ ترکیبی از سنتی عثمانی با سبک اروپایی است. این مکان محل زندگی شش سلطان از سال ۱۸۵۶ تا ۱۹۲۴ بود. این بنا در کنار خط ساحلی ساخته شده و محیط و منظره آن خیره کننده است.

بهترین زمان سفر به استانبول

  • فصل بهار

همانطور که می دانید فصل بهار در همه جای دنیا یک رنگ و بو و شور و حال دیگری دارد. استانبول نیز از این قاعده مستثنی نیست. دمای هوای استانبول دراین فصل بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است. بهترین فصل با هوایی فوق العاده برای گشت و گذار در استانبول و کشف طبیعت و مکان های تاریخی آن است.

شما میتوانید از طریق شرکت خدمات مسافرتی کاکتوس سیر بهترین پکیج تورهای استانبول را خریداری نمایید.

  • فصل تابستان

با وجود اینکه فصل تابستان در استانبول بسیار گرم است اما مملو از گردشگران ایرانی و خارجی است. تنگه بسفر نیز در این ایام مقصدی محبوب است که می توانید با رزرو تورهای قایقرانی لذت سفر را بر خود کامل کنید. در تابستان دما تا ۳۰ درجه سانتی گراد می رسد. صف های مجموعه های تفریحی و تاریخی طولانی تر و قیمت بلیت و هتل ها گران تر است.

  • فصل پاییز

یکی دیگر از بهترین فصل های سفر به استانبول پاییز است. در این فصل با هوایی فوق العاده ملایم بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد رو به رو خواهید شد. ازدحام مسافران در این فصل کمتر می شود و به همین نسبت هزینه هتل و پرواز هم مناسب تر. همچنین در پاییز فستیوال های غذایی بسیاری برگذار می شود. البته اگر پاییز را برای سفر انتخاب کردید، باید آمادگی بارش های گاه و بی گاه را هم داشته باشید!

  • فصل زمستان

در زمستان هوای این شهر زیبای ترکیه ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد است. اگر هوای سرد اذیتتان نمی کند، زمستان بهترین فصل برای سفر به استانبول است. زیرا هم هتل ها و هم پرواز به حداقل قیمت های خود می رسند. علاوه بر آن بهترین فرصت برای خرید است. بهتر است برنامه های خود را بیشتر برای تفریح در فضاهای بسته برنامه ریزی کنید.

خروج از نسخه موبایل