چگونه برج پیزا از یک اشتباه به یک نماد گردشگری تبدیل شد؟

احتمالا در دنیا برج های کج متعددی وجود داشته باشد، اما مهم ترین آن ها برج پیزا است. این برج در کشور ایتالیا قرار دارد و به دلیل قدمت چندصد ساله و معماری باشکوهش شهرت جهانی دارد. سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از برج پیزا بازدید می کنند و می توان این برج را یکی راز نمادین ترین آثار تاریخی این کشور دانست. در این مقاله با داستان و تاریخچه برج پیزا آشنا خواهیم شد.

خلاصه ای از تاریخچه برج کج پیزا (Tower of Pisa)

ساخت برج پیزا در ۳ مرحله انجام شد و ۱۷۷ سال طول کشید. معمار بونانو پیزانو ساخت آن را در سال ۱۱۷۳ با طبقه اول آغاز کرد. این طبقه توسط ۱۵ ستون از جنس مرمر سفید با سرستون‌های کلاسیک و طاق‌های کور احاطه شده بود. با ساخت طبقه سوم در سال ۱۱۷۸، برج به دلیل خاک ناپایداری که روی آن ساخته شده بود، ۵ سانتی‌متر به سمت جنوب شرقی خم شد. همین امر باعث توقف ساختِ این پروژه شد. جیووانی دی سیمونه، ۱۰۰ سال بعد، کار را از سر گرفت. او سعی کرد با ساختنِ چهار طبقه به صورت عمودی، کجی برج را جبران کند، اما نتیجه آن طور که می خواستند، پیش نرفت. برج ناقوس هنوز کج بود و کار دوباره متوقف شد. در سال ۱۲۹۸، انحراف ۱.۴۳ متری اندازه‌ گیری شد و ۶۰ سال بعد این رقم به ۱.۶۳ متر افزایش یافت.

توماسو پیسانو ساخت برج ناقوس را ادامه داد و کار او در سال ۱۳۷۲ به پایان رسید. نکته قابل توجه این است که کجی برج در طول قرن‌های بعدی کاهش یافت. اعتقاد بر این است که وزن آن عامل مهمی در ایجاد پایداری خاص ساختمان بوده است. معمار الساندرو گراردسکا اولین مرمت را در سال ۱۸۳۵ انجام داد، خاک گل‌آلود را از بین برد و آن را با یک پایه مرمر جایگزین کرد. با این حال، این تغییر باعث ایجاد نوعی کجی جدید شد که در سال ۱۹۱۸ انحراف برج به ۵.۱ متر رسید. جالب است که تا سال ۱۹۹۰، کجی برج پیزا همچنان هر ساله از ۱ تا ۱.۲ میلی‌متر افزایش می‌یافت.

برجی که از جنگ جهانی دوم جان سالم به در برد

جنگ جهانی دوم باعث ویرانی در سراسر جهان شد. با این حال، برج کج پیزا بسیار بسیار خوش شانس بود. در واقع، وقتی سربازان آمریکایی به پیزا حمله کردند، به آنها دستور دادند که تمام ساختمان‌ها را ویران کنند تا از پیدا کردنِ مکان‌های مناسب برای پنهان شدن توسط تک‌تیراندازان دشمن جلوگیری شود. هیچ استثنایی برای این قانون وجود نداشت و هر روز ساختمان‌های زیادی منفجر می‌شدند، زیرا نیروهای آمریکایی در حومه ایتالیا پیشروی می‌کردند. با این حال، اندکی پس از ورود آمریکایی‌ها عقب‌نشینی صورت گرفت و تخریب برج کج پیزا غیرضروری شد!

چگونه این برج هنوز پابرجاست؟


بیست سال پس از پایان جنگ، ایتالیا برای جلوگیری از واژگونی برج کج از کشورهای دیگر درخواست کمک کرد. با این حال، آنها نمی‌خواستند برج کج شود، زیرا اکنون نماد شهر و مکانی محبوب گردشگران از سراسر جهان است. به عنوان یک اقدام موقت، مهندسان و معماران یک وزنه تعادل سربی ۸۰۰ تنی نصب کردند.

عجایبی درباره برج پیزا

آیا می‌دانستید افسانه‌ای وجود دارد که می‌گوید گالیله دو گلوله توپ با جرم‌های مختلف را از برج پیزا رها کرد؟ قصد او این بود که نشان دهد سرعت سقوط مستقل از جرم است. آیا می‌دانستید که برج پیزا کج‌ترین برج جهان نیست؟ برج پیزا ۳.۹۷ درجه به سمت جنوب کج شده است، با این حال کج‌ ترین برج جهان با کجی تقریباً ۵.۰۷ درجه در ساکسونی سفلی قرار دارد، این برج ناقوس سورهوزن است.

چرا باید از برج پیزا دیدن کنیم؟

در سال ۱۹۸۷، یونسکو کل مجموعه میراثی میدان کلیسای جامع را میراث بشریت اعلام کرد. در سال ۱۹۹۰، این میدان به عنوان یک اقدام امنیتی درهای خود را به روی عموم بست و پس از چندین کار بازسازی، در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۱ دوباره درهای خود را گشود. برج پیزا جواهری واقعی از هنر رومانسک است. علاوه بر این، بنایی است که در طول قرن‌ها به دلیل شکل ظاهری‌اش تحسین و توجه کارشناسان و گردشگران را به خود جلب کرده است. برج پیزا به عنوان یکی از عجایب هفتگانه دنیای مدرن پیشنهاد شده است!

این برج، برج ناقوس کلیسای جامع سنت ماری در میدان کلیسای جامع است و ۵۵.۸۶ متر ارتفاع، ۸ طبقه و حدود ۲۹۴ پله دارد. این ۸ طبقه توسط یک ایوان سرپوشیده احاطه شده‌اند. ۷ ناقوس در طبقه بالای برج قرار دارند که نام‌های آنها عبارتند از: آسونتا، بزرگترین و سنگین‌ترین، صلیب (کروسیفیسو)، سن رانیری، دال پوتزو، پاسکوآرسیا، ترزا، وسپروچیو. در حال حاضر، آنها به لطف یک سیستم الکترونیکی، قبل از شروع مراسم عشای ربانی کلیسای جامع و ظهرها همچنان به صدا در می‌آیند.

دیگر جاذبه های این منطقه

پیزا عمدتاً به خاطر برج کج خود شناخته می‌شود، اما این شهر جاذبه‌های دیگری مانند «میدان معجزات» یا میدان کلیسای جامع زیبای خود را نیز ارائه می‌دهد. در اینجا می‌توانید علاوه بر برج کج، کلیسای جامع و تعمیدگاه را نیز ببینید. در امتداد محیط میدان، گورستان، موزه اپرا و موزه سینوپیه نیز قرار دارند. از پیاده‌روی در امتداد رودخانه آرنو لذت ببرید تا به کاخ ساعت باستانی (Palazzo dell’Orologio) و میدان شوالیه (Piazza dei Cavalieri) برسید، جایی که «Scuola Normale di Pisa» معتبر در آن واقع شده است.

خروج از نسخه موبایل