انواع کلاس های هواپیمایی

کلاس های کابین هواپیما چیست؟

سفر با هواپیما از زمان اولین پرواز تجاری بسیار ابتدایی که در سال ۱۹۱۴ به آسمان رفت، تغییرات زیادی کرده است. اکنون انتخاب های زیادی برای مشتریان وجود دارد. به طوری که اکثر خطوط هوایی چهار کلاس کابین اصلی را ارائه می دهند: اکونومی، پریمیوم اکونومی، بیزینس و فرست کلاس.

تفاوت اصلی بین این کلاس‌ها هزینه پرواز و امتیازات و امکانات اضافی است که در هواپیما دریافت می‌کنید. هرچند شایان ذکر است که همه خطوط هوایی گزینه‌های متفاوتی را در کلاس‌های مختلف خود ارائه می‌دهند. بسته به اندازه خط هوایی، ممکن است تنها یک کلاس وجود داشته باشد – Coach. حتی در این صورت هم یک صندلی اکونومی در یک شرکت هواپیمایی می‌تواند بسیار با صندلی کوچ در یک شرکت هواپیمایی دیگر متفاوت باشد. در ادامه مقاله توضیحی مختصر اما مفید از انواع کلاس های پروازی ارائه می دهیم.

اکونومی یا اقتصادی

صندلی‌های اکونومیک گزینه‌ای بی‌زحمت هستند. برای مسافرانی که بودجه کمی دارند یا کسانی که پروازهای منظم و کوتاه مدت انجام می‌دهند و به دنبال مزایای لوکس نیستند، یک گزینه عالی است. این صندلی ها که به عنوان صندلی های اتوبوسی، استاندارد یا کابین اصلی نیز شناخته می شود، مقرون به صرفه ترین کلاس پروازی است. و البته در نظر داشته باشید که این نوع صندلی ها از ابتدایی ترین مدل ها هستند. صندلی‌های Economy نسبت به کلاس‌های دیگر باریک‌تر هستند و همچنین متوجه خواهید شد که فضای پا بسیار کمتری نسبت به کلاس‌های دیگر دارند.

مواردی که در بلیط اکونومی گنجانده شده است از ایرلاینی به ایرلاین دیگر متفاوت است. در برخی از پروازها، هیچ چیز اضافی وجود ندارد و چیزهایی مانند غذای داخل هواپیما، وای فای و کمک هزینه چمدان باید جداگانه خریداری شوند. سایر شرکت‌های هواپیمایی ممکن است میان‌وعده‌ها، نوشیدنی‌ها، و سرگرمی‌های حین پرواز را به شما هدیه دهند.

پریمیوم اکونومی

پریمیوم اکونومی (Premium Economy) نوعی دیگر از کلاس اکونومی است که ارتقائی جزئی در صندلی‌های Economy استاندارد دارد. این نوع بدون افزایش بیش از حد قیمت بلیط ارائه می‌دهد. این نوع صندلی های هم گزینه‌ای عالی برای مسافرانیست که پروازهای مکرر دارند و به دنبال گزینه‌ای کمی راحت‌تر هستند. مزایای اصلی در این کلاس شامل صندلی‌های پهن‌تر و فضای پا بیشتر است، البته با قیمتی بسیار پایین‌تر از بیزینس یا فرست کلاس. Premium Economy ممکن است با یک پارتیشن از سایر صندلی‌ها جدا شود و اغلب صندلی‌ها را در قسمت مطلوب‌تری از هواپیما ارائه می‌کند.

در پروازهای داخلی، عنصر «Premium» معمولاً فقط به این واقعیت اشاره دارد که صندلی‌های بهتری در هواپیما هستند، اما در پروازهای بین‌المللی، Premium Economy ممکن است مزایایی مانند غذای بهتر، بار اضافی و کیت‌های رفاهی رایگان ارائه دهد.

بیزنس Business

کسانی که به دنبال گزینه‌ای لوکس‌تر از اکونومی هستند، اما نمی‌خواهند در کلاس اول شرکت کنند، به سراغ Business می‌روند. بیزنس قطعا یک گام بزرگ تر از Economy است. صندلی‌های بسیار راحت‌تری را ارائه می‌کند که پهن‌تر هستند و می‌توانید دراز بکشید. وعده‌های غذایی کامل یا چند وعده‌ای (که برخی از آن‌ها به جای سینی‌های یکبار مصرف در چینی های خوب سرو می‌شوند) همراه نوشیدنی. خدمات به طور طبیعی، بسته به خطوط هوایی مختلف پیشنهادات متفاوت است. بنابراین ارزش دارد قبل از رزرو، بررسی کنید که هر کدام چه خدماتی ارائه می‌دهند.

دسترسی به سالن یکی دیگر از امتیازات عالی است که همراه با خرید بلیط بیزینس کلاس ارائه می شود. به خصوص اگر در یک سفر طولانی توقف دارید!

درجه یک یا First Class

هیچ چیز بهتر از فرست کلاس نیست. این لوکس ترین گزینه موجود است و می توانید انتظار داشته باشید که قیمت بلیط شما منعکس کننده آن باشد. مسافرانی که در فرست کلاس هستند، حتی قبل از سوار شدن به هواپیما، مزایا را احساس می‌کنند. یعنی از بدوم ورود به فرودگاه ابتدا از صف طولانی چک‌این Economy جدا می شوند و سوار هواپیما می شوند.

پیشنهادات بسته به ایرلاین بسیار متفاوت است، اما معمولاً می‌توانید انتظار داشته باشید که صندلی‌هایی کاملاً مسطح، توجه شخصی فراوان از سوی مهمانداران، ویژگی‌هایی چون ایجاد یک حریم خصوصی مخصوص شما و یک سرویس غذای کامل با انواع غذایی که ممکن است در یک هواپیما دریافت کنید. رستوران خوب برخی از خطوط هوایی، مانند امارات، واقعاً تمام ایستگاه ها را کنار می گذارند و به مسافران سوئیت خود را با تخت دو نفره و حمام با دوش ارائه می دهند.

کلاس های کرایه چیست و به چه معناست؟

کلاس‌های کرایه‌های مختلفی که شرکت‌های هواپیمایی استفاده می‌کنند، هر صندلی در هواپیما را به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌کنند که هر کدام قیمت و قوانین خاص خود را دارند. این کلاس‌های کرایه با کدهای تک حرفی شناسایی می‌شوند، که احتمالاً قبلاً بدون اینکه معنی آنها را بفهمید در کارت پرواز خود مشاهده کرده‌اید. در حالی که کدهای کرایه از ایرلاینی به ایرلاین دیگر متفاوت است، تعداد کمی وجود دارد که به طور کلی یکسان هستند، مانند حرف اول در کد پایه کرایه که نشان دهنده کلاس های کرایه است:

Y: بلیت تمام کرایه اکونومی کلاس
W: بلیط کامل کلاس اکونومی پرمیوم
J: بلیط بیزینس کلاس با کرایه کامل
F: بلیط کامل فرست کلاس


کد پایه کرایه (مجموعه ۱ تا ۸ نویسه الفبای عددی) اطلاعات کلیدی زیادی مانند قیمت بلیط شما، تعداد مایل هوایی که برای آن پرواز به دست می آورید و سطح منعطف بودن برای ایجاد هرگونه تغییر را در خود دارد. خطوط هوایی از کلاس‌های کرایه برای کمک به کنترل موجودی خود استفاده می‌کنند و تعیین می‌کنند که چند بلیط را می‌توان با یک قیمت خاص فروخت.

خروج از نسخه موبایل